Alternanthera

September 2020

A sloped backyard garden with poor step access and unusable lawn areas, was redesigned for a family friendly purpose. 
Installing levels to achieve flat lawn areas good enough to pitch a tent on, play around and just have fun. 


Utilising reinforced concrete block walls for everlasting strength, clean straight lines, with a render and paint finish for a modern look. 


The existing slope was used to incorporate an inground pool with stone paving surrounds, access under pool paving for hidden pool pump and extra storage, a must have. 


Meeting council requirements on a difficult site with neighbouring properties were achieved using great landscape design. Not only were we able to achieve the council requirements, we were also able to tick off the family wish list.


A larger entertainment area was created finished with tiles which were laid over both concrete and FC sheet subfloor with future plans for a pergola roof to be installed, which will make this area suitable for all seasons. They have also gained a pool and surrounding pool paving with flat level lawns on two tiers with ramped access for getting wheel barrows and mowers into the garden easily. 


The family will be able to enjoy this garden all year long. Swimming through the warmer months, fire pit to warm themselves during the colder months and a wood fire pizza oven to enjoy anytime they choose. A beautiful space for them to enjoy and entertain their friends and family. 

Lic No. 291306C
ABN. 67 606 184 696

  • Facebook

Lotza Design 2018©, All Rights Reserved

Member of:

unnamed.png